ZONGULDAK / DEVREK - Atatürk Ortaokulu

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ATATÜRK ORTAOKULU

100 yılı aşkın bir tarihe sahip Atatürk Ortaokulu binası ilk olarak 1911 yılında Devrek I.Mektebi olarak yapılmış, daha sonra sırasıyla İnönü İlkokulu (İsmet İnönü dönemi), Alparslan İlkokulu (Adnan Menderes dönemi) yeniden Atatürk İlkokuluna (1960 yılında) dönüştürülmüş, 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle Atatürk İlköğretim Okulu (Bülent Ecevit dönemi) olarak hizmet verirken Atatürk Anadolu İmam Hatip Okuluna  dönüştürüldü. Atatürk Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun yeni binasına taşınması nedeniyle 3 aylık bir süre atıl durumda kalan okulumuz tadilat yapılarak bakım ve onarımı gerçekleştirilmiş ve yeniden Atatürk Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır.

Şehir merkezine en yakın okul olarak hizmet veren binanın yeniden düzenlenerek hizmete açılması, Devrek halkı arasında sevinçle karşılandı. 10 Aralık 2018 günü 8 derslik ve 227 öğrenci ile eğitim öğretime yeniden başladı. Okulumuzun açılmasıyla birlikte ilçemizde ikili eğitim de son bulmuş oldu. Okulumuza ilçemizde tek ikili öğretim yapan Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulundan öğrenciler nakil yoluyla aktarılmıştır. Okulumuz 8 derslik ve 259 öğrencisi ile eğitim - öğretime devam etmektedir.

Yayın: 24.02.2020 - Güncelleme: 10.03.2022 12:35 - Görüntülenme: 441